Actualitate

Traian Basescu: Politica noastra e sa fim cu totii in UE

La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele Traian Basescu a fost prezent la ceremonia de incheiere a programului de tabere pentru tinerii de origine romana din strainatate ARC 2009 si a Scolii de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana”. El le-a vorbit tinerilor despre pactul Ribbentrop-Molotov, precizand ca pe 23 august se implinesc 70 de ani de cand, in urma acestui pact, o parte dintre romani au ramas in afara frontierelor nationale. „Poate ca acest lucru trebuie mentionat doar pentru ca este un adevar istoric.

In acelasi timp, trebuie sa stiti ca este actul politic care ne-a despartit, fara sa vrem. Asta nu inseamna ca Romania are o politica alta decat a asigura romanii din afara frontierelor ca sunt romanii de langa noi, pe care am vrea sa-i vedem, ca si pe romanii din interiorul granitelor nationale, in interiorul UE, acolo unde putem fi din nou impreuna”, a spus Basescu.
Seful statului le-a multumit celor prezenti ca incearca sa pastreze limba romana si cultura romana si i-a asigurat ca politica statului roman este sa stimuleze tarile, pe teritoriul carora traiesc, sa le pastreze limba, cultura si obiceiurile.
 

NewsIn

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *