Timpul.md

Actualitate 11 Iunie 2021 | 11:31

Trăiești în diaspora? Te-ai săturat de alegeri fraudate? Cumpără un transnistrean, se vând ieftin!

 

Partidele pro-ruse pregătesc fraudarea alegerilor prin permiterea organizării alegerilor pe un teritoriu aflat sub controlul unor grupări mafiote, asistate de trupe miltiare de ocupație.

Nimic nu poate fi mai contrastant decât comportamentul basarabenilor din diaspora și a unir cetățeni moldoveni din „transnistria”. Unii pe banii lor, din puținul lor timp liber, merg sute sau mii de kilometri pentru participa la vot. Ce fac ceilalți? Își vând votul pentru 10 euro.

Vă prezentăm mai jos un dialog surprins în 15 noiembrie 2020 (turul I al alegerilor prezidențiale). Un „transnistrean” tipic, în vârstă, la volanul unei mașini sovietice, discută cu un jurnalist (TVR Moldova)



Şofer: - Cine votează pentru Igor Dodon primeşte bani, nu aici se plăteşte?
Reporter : — Nu!
Şofer: — Probabil, partea cealaltă plătesc.
Reporter : — Cât v-au propus?
Şofer : — 200.
Reporter : — De lei?
Şofer : — De ruble
Reporter : — Cât e în lei?
Şofer : — Tot cam atâta

Cumpără un ... transnistrean?

Facebookul s-a organizat foarte bine în trecut și a încercat să adopte un odnoklasnik. Poate a venit vremea să ne cumpărăm și câte un transnistrean, dacă tot am aflat că sunt de vânzare, mai ales că se vând destul de ieftin. Dacă s-ar vinde 30 000 de transnistreni cu 20 de euro, am avea nevoie de doar 600 000 de euro. Pentru sutele de mii basarabeni din Diaspora care votează, n-ar fi o problemă să doneze câțiva euro ca să aibă și ei transnistrenii lor.

Marii înfrânți ai acestor alegeri vor fi din nou transnistrenii. Diaspora va ieși masiv la vot și va salva Basarabia din ghearele rușilor, iar toată societatea, toată lumea va vedea cum acești transnistreni se comportă ca niște ... „femei de stradă” în văzul întregii lumi.

Ionel Pruteanu 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus