Femeia

Tratamente pentru unghii

Avantajul acestora este că se pot face acasă, fără un efort prea mare.

Masajul

Dacă ai unghii subţiri, poţi să le masezi, în fiecare seară, cu ulei de măsline ori cu conţinutul unei capsule de vitamina E. De asemenea, poţi face băi călduţe, de maximum 15 minute, în ulei de măsline amestecat cu vitamina E.

Tratamentul cu ulei de migdale

Un tratament foarte eficient pentru hidratarea unghiilor şi a mâinilor este cel obţinut din miere de albine amestecată cu ulei de migdale. Pentru o acţiune eficientă, poţi lăsa această cremă să acţioneze toată noaptea, dar acoperă-ţi mâinile cu o pereche de mănuşi.

Tratament pentru creştere

În cazul în care eşti una dintre femeile care nu se pot mândri cu unghii lungi, deoarece acestea au o creştere destul de înceată, poţi apela la un mic truc. Pudra de argilă pe care o foloseşti pentru prepararea măştilor cosmetice te poate salva. Amestecă două linguri de pudră de argilă cu două linguri de ulei de măsline şi şase picături de ulei esenţial de lavandă. Masează uşor unghiile cu pasta obţinută şi lasă să acţioneze 15 minute. Pentru un efect garantat trebuie să recurgi la acest tratament o dată la două-trei zile.

Pentru ca manichiura ta să fie perfectă, iar unghiile să arate bine, trebuie să le acorzi o atenţie deosebită.

• Încearcă să foloseşti lacuri de calitate pe care să nu fie nevoie să le ştergi prea des cu acetonă.
• Foarte important este să laşi unghiile să respire. Este bine dacă le laşi o zi sau două pe săptămână fără să le dai cu lacuri transparente sau colorate.
• Este recomandabil să-ţi acoperi mâinile cu mănuşi din plastic atunci când foloseşti produsele chimice de curăţenie.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *