Social

Trei traininguri pentru un business de succes în 2012

Marile companii internaţionale cu siguranţă ar avea multe de spus la acest capitol, odată ce prezenţa lor se face simţită oricînd şi oriunde, profiturile cresc, iar clienţii nu încetează să apară. Sună perfect, nu-i aşa? Pe cât de perfect, pe atît de ireal, încă, în Republica Moldova, unde businessul abia învaţă să facă primii paşi. Aici, poţi număra pe degete companiile mândre de realizări impresionante; restul, echipe energice cu lideri ambiţioşi, muncesc în căutarea ingredientului-minune care ar salva situaţia, generând profit cu duiumul.

„Am un scop, oameni loiali şi entuziaşti, resurse, susţinere, parteneri…dar rezultatele dorite întârzie să apară.” Ce fac?

Un trainer internaţional – sursa cea mai indicată pentru un business moldav de succes.

Cum fiecare din noi se conduce în viaţă după modele, exemple, lecţii demne de urmat, mediul afacerilor nu este o excepţie. Ori, fiind o ţară tânără, „în căutare”, ar fi cazul să ne îndreptăm atenţia către practicile statelor înalt dezvoltate, acolo unde multitudinea schemelor puse la încercare de-a lungul anilor oferă răspunsuri concrete: fie funcţionează, fie nu.

Astfel, un trainer internaţional vine dintr-un mediu business absolut diferit, unul bine pus pe picioare, trecut prin foc şi pară, încercat în variate condiţii, copt. Mai mult, el vine din lumea în care piaţa trainingurilor a ajuns la maturitate, oferind tehnici, metode, produse originale, exceptând plagiatul sau încercările „pe dibuite”. În timp ce noi abia ne învăţăm, ei au căpătat dreptul deplin de a învăţa. Păcat să nu profităm de oportunitate.

Ceea ce oferă un trainer internaţional este experienţa sa, probabil lucrul cel mai de preţ al unei persoane de succes. Nici o teorie, oricât de inventivă ar fi, nu reprezintă o mai mare valoare decât o lecţie învăţată, încercată pe propria piele. Atunci când practica bate gramatica, orice carte pierde din utilitate în faţa unei prezenţe reale, care motivează şi inspiră, care spune nu doar ce trebuie făcut, dar şi cum realizăm ceea ce ne-am propus. Avem în faţă o persoană ce aduce soluţii bine definite şi adaptabile în acelaşi timp condiţiilor pieţei autohtone.

Colaborarea cu mari companii internaţionale (brand-uri gen Coca-Cola, Bank of America, ACER, MTV Europe vorbesc de la sine) şi proiectele implementate cu succes spun multe despre valoarea unui trainer străin. În condiţiile unui mediu conservat sau dezechilibrat, în limitele căruia ne găsim noi, astăzi, acesta reprezintă o adevărată găselniţă, o adiere proaspătă pentru colaboratorii unei companii.

Un detaliu extrem de important este specializarea îngustă, doar într-un anumit domeniu, a trainerului. Atunci când ne supără un dinte sau ne-am fracturat piciorul, mergem la medicul generalist al spitalului central? Nu. Alegem un stomatolog sau traumatolog competent, care ştie perfect cum să trateze problema. Atunci de ce în business preferăm să mergem la acei „atotştiutori” care livrează seminare în vînzări, time-management, finanţe şi resurse umane la un loc? Sau, închipuiţi-vă un profesor universal, care predă toate cele 12 obiecte elevilor de liceu. Se păstrează calitatea cunoştinţelor sale la nivelul cantităţii? Cu siguranţă nu. Iar pentru că timpul şi resursele merită a fi investite exclusiv în calitate, un trainer internaţional este ceea de ce aveţi nevoie.

V-aţi hotărât? Căutaţi un trainer internaţional?

Îl găsiţi la EVENDA – prima companie de traininguri business din Republica Moldova, care lucrează în exclusivitate cu traineri internaţionali. Definită de calitate, aplicabilitate, pasiune şi performanţă, EVENDA selectează traineri internaţionali care au minim 10 ani de experienţă în domeniu, aduc practici de succes şi viziuni noi pentru creşterea profitului companiilor din R.Moldova.

Afaceri? Modele de succes. Succesul? Traineri internaţionali. Trainer internaţional? EVENDA!

Mai multe detalii despre trainingurile Evenda: www.evenda.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *