Timpul.md

Externe 22 Aprilie 2017 | 17:26

Trump: Atacul din Paris va avea un „efect uriaș” asupra alegerilor

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat vineri după-amiază că atacul terorist de la Paris va avea un impact puternic asupra alegerilor prezidenţiale din Franţa. În primul tur al cursei pentru Palatul Elysee se vor confrunta 11 candidați.

„Un alt atentat terorist în Franţa. Francezii nu vor mai suporta multe incidente asemănătoare. Va avea un efect uriaş asupra alegerilor prezidenţiale!”, a scris liderul american pe Twitter.

Un poliţist francez şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi în noaptea de joi spre vineri, după ce un atacator înarmat a deschis focul pe aglomeratul bulevard Champs-Elysees din zona centrală a metropolei Paris, relatează News.ro.

De asemenea, atentatul are loc cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce candidata de extremă-dreapta a promovat o retorică antiimigraţionistă, care în opinia ei va pune capăt ameninţării teroriste din Franţa.

Atacul armat a fost deja revendicat de către jihadiştii organizației teroriste Stat Islamic.

Franţa se află în stare de urgenţă încă din 2015 şi s-a confruntat cu un val de atacuri islamiste, majoritatea comise de tineri care au crescut în Franţa şi Belgia. În total, peste 230 de oameni au fost ucise în atacuri teroriste din ultimii doi ani, cele mai sângeroase atacuri zguduit Paris şi Nisa.

Sursa: Digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus