CSI / Rusia

Trupele de interne ruse suferă pierderi în Donbas

„Conform informaţiilor operative, unităţile militare ruseşti, care sunt desfăşurate de-a lungul liniei frontierei ruso-ucrainene, au ordine să nu permită întoarcerea din teritoriile ocupate a aşa-numiţilor militanţi din Donbas – DNR şi LNR”, – a declarat Lîsenko.

Oficialul ucrainean remarcă faptul că o situaţie similară a fost observată şi în lunile iunie-iulie a anului trecut, când membrii bandelor locale, sub presiunea armatei ucrainene, au încercat să fugă pe teritoriul Rusiei. „Pe militanţi i-au întâmpinat la frontieră cu focuri de armă”, – a spus el.

Situaţia probabil are legătură cu luptele interne care se desfăşoară în Donbas între trupele regulate ruse şi formaţiunile rebele care refuză să se supună conducerilor autoproclamate de la Doneţk şi Lugansk.

Lîsenko susţine că potrivit rapoartelor serviciilor de informaţii, în oraşul Krasnii Luci, situat în partea ocupată a regiunii Lugansk, în ultimele zile au avut loc confruntări intense între invadatori şi rebeli. El a menţionat că trupele Ministerului Afacerilor de Interne din Rusia, în special divizia Dzerjinski, a fost atacată de o grupare rebelă. În lupta au fost folosite arme de calibru mic şi lansatoare de grenade, iar „armata rusă a suferit pierderi”

„Divizia Dzerjinski avea anterior funcţia de asigurare a spatelui liniei frontului, mai ales în bătălia pentru Debaltevo. Acum, în faţă diviziei a fost pusă sarcina de lichidare a formaţiunilor armate care nu se supun liderilor separatişti din DNR şi LNR” – a declarat Lîsenko.

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *