Timpul.md

Internațional 16 Decembrie 2013 | 16:50

Turiștii care merg la BERLIN vor plăti din 1 ianuarie o TAXĂ SPECIALĂ

Capitala Germaniei, Berlin va percepe, de la 1 ianuarie 2014, o taxă specială turiştilor care îşi vor petrece noaptea în hotelurile din oraş. Cu ajutorul acesteia, autorităţile speră să strângă 25 de milioane de euro la bugetul local, informează luni ziarul La Vanguardia.

Taxa, aprobată de parlamentul regional al landului Berlin, ar echivala cu 5% din nota achitată la hotel. Cei care vizitează orașul în interes de serviciu sunt scutiți de taxa specială. Hotelurile vor fi responsabile cu perceperea taxei și cu trimiterea ei la FISC.

Asociația Germană a Hotelierilor (DEHOGA) a anunțat că va reclama această măsură care, în opinia sa, amenință să creeze „un monstru birocratic”.

Asociația este convinsă că această taxă prezintă unele probleme juridice și a amintit că în alte orașe, precum Binz, Trier și Dortmund, tribunalele au blocat măsuri similare.

În prezent, mai multe orașe germane între care Hamburg, Bremen și Freiburg, percep un impozit similar celui aprobat de Berlin.

În două state federale, Bavaria și Saxonia-Anhalt, două propuneri similare de taxă hotelieră au fost respinse, în primul caz, de parlamentul regional și în al doilea caz de guvernul landului.

sursa: Agerpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus