Timpul.md

Sport 13 Decembrie 2016 | 11:23

Turneul Internațional ,,Seven Samurai Cup 2016”

Federația Națională de Karate-do din Republica Moldova a organizat pentru a cincea oară Turneul Internațional ,,Seven Samurai Cup 2016”. La acest eveniment au participat 13 cluburi sportive care au reprezentant Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia și Turcia.

Participanții au disputat locurile pe podium la opt categorii de vârstă. Cel mai spectaculos s-a dovedit a fi concursul de seniori, în cadrul căruia au evoluat doi lideri de rang internațional.

Primul sportiv moldovean, devenit campion mondial la karate la proba kata masculin nevăzători, Nicolai Bondarev din Chișinău, și-a confirmat calitățile și a cucerit locul I la proba de kata. Liderul echipei ucrainene Valerii Cebotari din Cernăuți s-a impus în fața adversarilor la categoria 75 de kilograme. Concursul pe echipe a avut următoarea configurație în partea de sus a clasamentului: locul I-Tiraspol, locul II - Cernăuți, locul III - Chișinău.

La ceremonia de inaugurare a participat Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii, Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu, care a remarcat că aceasta probă orientală se bucură de o popularietate crescândă în rândul tineretului din orașele și raioanele republicii, având în vedere recenta includere a sportului Karate în programul Jocurilor Olimpice 2020 din orașul Tokyo.

TIMPUL.MD (V.M.)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus