Actualitate

TV Moldova International va continua sa emita si dupa data de 18 ianuarie

TV „Moldova International” va continua sa emita si dupa data de 18 ianuarie. Constatarea vine in contextul incertitudinilor generate de informatiile controversate lansate vineri, 15 ianuarie de catre Compania „Teleradio-Moldova”.

Programul de stiri „Mesager” de la ora 21.00 din 15 ianuarie a anuntat publicul despre sistarea transmisiei TV „Moldova International”, in timp ce cateva ore mai inainte Consiliul de Observatori al Companiei a scos de pe ordinea de zi chestiunea privind sistarea emisiei postului, la solicitarea directorului in exercitiu al televiziunii publice, Adela Raileanu. Ea anuntase atunci ca problema a fost deja solutionata si de luni, 18 ianuarie, emisia va fi reluata.

Adela Raileanu a afirmat ca „solutionarea problemei privind prelungirea contractului cu operatorul de emisie a fost taraganata pe motiv ca am cerut o putere mai mare de emisie. In alte conditii, contractul ar fi fost prelungit in mod automat”.

Contractul cu operatorul de emisie a fost incheiat pe 19 decembrie 2006 pe un termen de 3 ani. Adela Raileanu sustine ca a avut o intelegere ca emisia sa fie prelungita pana pe 14 ianuarie, in speranta ca intre timp se va incheia procedura de perfectare a contractului si trecerea lui prin achizitiile publice.

Directorul departamentului TV „Moldova International”, Ludmila Barba, a spus ca desi au avut la dispozitie mijloace financiare putine, colaboratorii acestui canal au reusit sa implementeze mai multe proiecte televizate orientate spre compatriotii din afara tarii.

La randul sau, presedintele CO al Companiei „Teleradio-Moldova, Eugen Rabca, a comentat astfel situatia in cauza: „Asupra posibilitatii sistarii emisiei TV „Moldova International” am fost informat pe 12 ianuarie. Convocarea, in regim de urgenta, a sedintei CO din 15 ianuarie a fost impusa si de existenta acestei probleme. Cu cateva ore inainte de sedinta, in prezenta a 5 membri ai CO, am solicitat si audiat opinia juristului Companiei asupra problemei transmisiei TV „Moldova International”. Printre chestiunile incluse in ordinea de zi a sedintei CO, a fost inclusa si aceasta problema. In timpul sedintei, am fost informat de dna Adela Raileanu despre solutionarea acestei probleme. Deoarece eram in sedinta CO, detaliile solutionarii problemei, la moment, nu le cunosc. M-a uimit, totusi, sa regasesc pe site-ul www.trm.md, in ziua urmatoare sedintei CO, stirea privind sistarea emisiei TV „Moldova International”. M-am simtit dezinformat … Voi pune in discutie aceasta problema la urmatoarea sedinta a CO”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *