Timpul.md

Actualitate 4 August 2021 | 11:35

Ucraina anunță despre înăsprirea regulilor de trecere a frontierei

De la data de 5 august 2021, guvernul ucrainean anunță despre înăsprirea regulilor de trecere a frontierei pentru cetățenii săi cât și pentru turiștii care nu au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Despre noile măsuri a anunțat de deputatul fracțiunii Servitorul Poporului din Rada Supremă din Ucraina și șeful comisiei parlamentare pentru probleme de sănătate, Mihail Radutsky.
”Săptămâna aceasta intră în vigoare noile norme de trecere a frontierei. Pentru a reduce la minimum riscurile răspândirii mutațiilor coronavirusului, ucrainenii și străinii vor efectua testul la intrarea în țară. Excepție fac cetățenii Ucrainei care au făcut cel puțin o vaccinare împotriva COVID și locuitorii altor țări cu certificate. Pentru nevaccinați (vaccinuri aprobate de OMS) care călătoresc din Rusia și India (dacă au fost în țară mai mult de 7 zile) autoizolare obligatorie”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, acesta a precizat că Ucraina va fi obligată să introducă restricții pentru cetățenii nevaccinați.
El a mai reamintit că Ministerul Sănătății a anunțat deja că, dacă situația epidemiologică se agravează, vor funcționa doar acele școli în care cel puțin 80% dintre profesori sunt vaccinați.
În prezent, doar jumătate din numărul total de cadre didactice sunt vaccinate.
Potrivit șefului comisiei parlamentare, ar trebui introduse restricții similare în ceea ce privește angajații serviciilor de transport, unitățile de catering, structurile comerciale sau comunale, ai căror angajați sunt în contact direct cu populația.
„Noi, în Ucraina, nu vorbim despre vaccinarea obligatorie, nimeni nu are dreptul să oblige o persoană să fie vaccinată”, a mai adăugat deputatul.
Ucraina a început vaccinarea printre ultimele din Europa – pe 24 februarie. De atunci, 3.599.169 de persoane au fost vaccinate în țară.

Sursa: realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus