Timpul.md

Externe 4 Iulie 2019 | 13:59

Ucraina este pregătită să OPREASCĂ tranzitul de gaz rusesc

Ucraina se pregătește să oprească tranzitul gazului rusesc după 2019, a declarat directorul executiv al „Naftogaz”, Iuri Vitrenko. Anterior, Andrei Favorov, unul dintre managerii companiei, a menționat că Kievul se așteaptă la un eșec în tranzitarea gazului, care ar putea dura aproximativ trei luni, transmite Ria.ru. 

„Din păcate, trebuie să ne așteptăm la finalizarea tranzitului prin Ucraina nu numai în primul trimestru al anului 2020, ci în general după sfârșitul anului 2019", a scris Vitrenko pe Facebook.

Contractele existente pentru furnizarea și tranzitul gazului rusesc prin Ucraina expiră la sfârșitul anului 2019. Până în prezent nu există nicio certitudine cu privire la continuarea lor și nici o dată exactă pentru următoarea rundă de negocieri la acest subiect. La sfârșitul lunii iunie, șeful companiei rusești „Gazprom”, Alexei Miller, a declarat că societatea nu a primit nicio propunere oficială din partea Ucrainei pentru a încheia contracte alternative. De asemenea, Miller a precizat că „trenul de la Kiev a plecat", deoarece legislația europeană nu permite „Naftogaz” să semneze un nou acord înainte de expirarea acordului precedent.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus