Timpul.md

Actualitate 30 August 2021 | 15:07

Ucraina impune un blocaj separatiștilor: Mașinile cu numere transnistrene au accesul interzis

Serviciului Vamal Odesa din Ucraina a anunțat duminică, 29 august curent, mașinile cu numere de înmatriculare transnistrene vor putea circula pe teritoriul său până la 10 ianuarie 2022, termenul care expiră la 1 septembrie 2021 fiind prelungit ca urmare a unei solicitări a Ambasaderi Republicii Moldova la Kiev. În aceeași zi, mai târziu, pe pagina de Facebook a apărut eroare. Oficial, rămâne interdicția „până la 1 septembrie 2021”.

Astfel, Ucraina nu a amânat interdicția privind accesul pentru autoturismele cu numere de înmatriculare transnistrene nerecunoscute. Deși s-a zvonit și printre șoferi că va mai fi posibil să circule pe teritoriul statului vecin încă mai bine de o lună, acum autoritățile ucrainene au anunțat că informația a fost difuzată „din greașeală”.

 


Biroul pentru politici de reintegrare nu a venit deocamdată cu vreo explicație publică la această situație.
 
Amintim că șoferii deținători de mașini cu numere de înmatriculare transnistrene pot obține „numere neutre”, cu care li se permite să treacă frontierele internaționale, la puncte speciale. Asemenea puncte sunt deschise la Tiraspol și Rîbnița.

Sursa: realiatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus