Timpul.md

Actualitate 18 August 2017 | 07:43

ULTIMA ORĂ / Ce se știe până acum despre cele mai mari ATACURI TERORISTE din Spania din ultimii 10 ani

Scene cumplite s-au petrecut, joi, pe unul dintre cele mai populare bulevarde din lume - Las Ramblas din Barcelona. 

O furgonetă a intrat în mulțimea de turiști cu 80 de km la oră, a mers în zig-zag circa 500 de metri și a lovit oameni la întâmplare, inclusiv copii. La câteva ore după aceea, în orașul Cambrils, aflat la 120 de km sud-vest de Barcelona, s-a încercat un atac similar: o altă furgonetă a intrat în oameni. Poliția a împușcat cinci teroriști și spune că a reușit să pună capăt unui al doilea atentat de proporții. Atenția se îndreaptă și către o a treia localitate spaniolă, Alcanar, unde miercuri seară a avut loc o explozie ciudată.

Informațiile care vin din Spania continuă să fie contradictorii. Iată ce se știe până acum despre cei uciși și răniți:

Barcelona

13 persoane au murit în atacul din Barcelona.

Sunt în jur de 100 de răniți. Unul dintre ei este român.

15 dintre răniți sunt în stare gravă.

Victimele sunt din cel puțin 18 țări.

Doi bărbați au fost arestați, inclusiv Driss Oukabir, care inițial a fost suspectat că ar fi fost șoferul furgonetei. Poliția a anunțat însă că niciunul
dintre cei doi suspecți nu s-a aflat la volanul furgonetei. Ei rămân, totuși, în custodie.

Șoferul furgonetei este încă în libertate.

Potrivit corespondentului Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu, presa locală scrie că CIA ar fi avertizat autoritățile spaniole în urmă cu două luni că este posibil un atentat și ar fi nominalizat chiar Las Ramblas.

Cambrils


Poliția a împușcat mortal patru suspecți în acest oraș de coastă, aflat la 120 de km de Barcelona. Un al cincilea suspect, care a fost rănit și arestat, a murit ulterior.

Șase trecători au fost răniți, unul este în stare critică și un altul are răni grave, în ceea ce autoritățile spun că a fost un posibil nou atac terorist, după modelul celui din Barcelona.

Un agent de poliție a fost rănit într-o operațiune de contraterorism.

Alcanar


O persoană a fost ucisă și cel puțin o alta rănită într-o explozie care a distrus, miercuri seara, o casă din Alcanar, oraș situat la 200 de kilometri de Barcelona și la circa 90 de km de Cambrils.

Cauza inițială a exploziei s-a crezut a fi o scurgere de gaze, dar acum poliția spune că incidentul are legătură cu atacurile din Barcelona și Cambrils. În casă s-ar fi fabricat o bombă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus