Actualitate

Ultima oră! Congresul SUA relansează grupul de prietenie moldo-american

Decizia vine după ce cu o solicitare în acest sens au venit congresmanii americani David Price și Pete Olson. Ultimul a făcut parte din grupul de oficiali americani cu care s-a întâlnit liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc atunci când a întreprins o vizită oficială la Washington, unde s-a întâlnit și cu Pete Olson.

„Relațiile dintre SUA și Republica Moldova sunt extrem de importante, mai cu seamă când vorbim despre securitatea energetică în Europa de Est. Aștept cu nerăbdare să devin copreședintele acestui Grup și să îmbunătățim în continuare relațiile dintre SUA și Moldova”, a declarat congresmanul american Pete Olson.

Totodată, colegul său, David Price, a remarcat eforturile pe care le face Moldova pentru a-și asigura un viitor stabil și democratic, dar și ș-a exprimat nerăbdarea ca grupul de prietenie să fie relansat și a cărui co-președinte va fi acesta, împreună cu Pete Olson.

„De la declararea independenței sale, în urma căderii Uniunii Sovietice, Republica Moldova lucrează pentru un viitor stabil și democratic. Progresul remarcabil realizat de țară este un testament al tenacității și spiritului poporului moldovenesc și al potențialului Moldovei ca națiune puternică și independentă. De asemenea, aceasta și-a asumat un angajament mai larg și mai cuprinzător cu Europa și Statele Unite, inclusiv cu statul meu de origine, Carolina de Nord. Aștept cu nerăbdare restabilirea în Congres a Caucusului pentru Moldova, pentru a contribui la consolidarea prieteniei dintre cele două țări”, a declarat David Price.

Reaimintim că la sfârșitul lunii mai, liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a întreprins o vizită oficială la Washington unde a avut întrevederi cu oficiali de rang înalt, precum și cu un grup de congresmani americani, printre care și Pete Olson. Plahotniuc le-a prezentat interlocutorilor săi progresele Moldovei pe calea reformelor, accentuând angajamentul guvernării de la Chișinău pentru întărirea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite și Uniunea Europeană.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *