Timpul Local

Un bancomat din Germania a intrebat clientii daca locuiesc in Romnia

Un bancomat Volksbank din orasul german Konstanz a intrebat clientii, de sambata pana luni, daca locuiesc in Romania, situatie pusa de reprezentantii bancii pe seama unui furnizor de servicii sau a unui atac extern, potrivit ziarului Sudkurier. Reprezentantii sucursalei locale a Volksbank au declarat ca intrebarea ar fi putut fi introdusa voit de un angajat al unei firme de intretinere si programare a bancomatului, sau ca aparatul a fost, probabil, tinta unui atac extern.

 

Clientii centrului comercial Lago din Konstanz, la parterul caruia a fost amplasat bancomatul, "clatinau din cap amuzati sau reactionau furios" cand, incercand sa efectueze tranzactii prin intermediul aparatului, care ii intreba: "Locuiti in Romania?", cu variante de raspuns "Da" sau "Nu".

Reporterii Sudkurier. s-au deplasat la fata locului pentru a verifica informatia si au fotografiat ecranul bancomatului, pe care era afisata intrebarea amintita. Intrebarea aparea numai atunci cand clientii doreau sa deruleze tranzactii de schimb valutar , nu si la verificarea normala a contului sau retragerea/depunerea de bani.

Reporterii ziarului german noteaza ca tranzactia putea fi derulata normal indiferent de raspunsul ales.
Volksbank Konstanz a confirmat ca bancomatul a fost ridicat, luni dupa-amiaza, pentru verificari tehnice si reparatii.
Directorul sucursalei, Roger Winter, a respins vehement ipoteza ca managementul bancii ar fi stiut ca interfata aparatului cuprinde o astfel de intrebare.

"Verificarea deliberata a nationalitatii clientilor nu ne intereseaza in niciun fel. Orice forma de nationalism ne este straina", a declarat Winter. Conducerea sucursalei Volksbank din Konstanz a aratat, pentru Sudkurier, ca bancomatul nu era conectat in nicio retea informatica externa , dar ca, probabil, intrebarea "ciudata" a fost introdusa eronat de catre un angajat al unui furnizor de servicii extern din cauza unei confuzii, intrucat o alta banca a dorit sa stie, din motive statistice, cati romani are printre clientii sai. "Din moment ce a existat, evident, o greseala, imi cer scuze", a conchis Winter.

Mediafax.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *