Timpul.md

Ultima oră 31 Octombrie 2018 | 08:20

Un interlop celebru a fost ucis în închisoare. Detalii înfiorătoare despre cum a fost omorât și ce au încercat să-i facă criminalii după agresiune

James "Whitey" Bulger, un celebru interlop american care avea legături cu mafia, a fost ucis în închisoarea Hazelton, din Virginia de Vest. Bulger avea 89 de ani și tocmai fusese transferat în închisoarea de maximă siguranță de la un penitenciar din Florida, potrivit BBC.

Un oficial al pușcăriei respective a dezvăluit că Bulger a fost găsit fără suflare și că moartea lui a fost încadrată la categoria „crimă”. Deși nu s-au dat detalii, presa americană a speculat că James Bulger a fost bătut până a murit cu un lacăt înfășurat într-o șosetă și că agresorii au încercat apoi să îi scoată ochii, scrie Daily Mail.

Condamnat pentru 11 crime

Fostul lider al unui grup infracţional din Boston a fost condamnat în anul 2013 pentru implicare în 11 crime comise în statele Massachusetts, Florida şi Oklahoma.

Conform cotidianului Boston Globe, James Bulger a fost ucis imediat după ce a fost transferat în Penitenciarul USP Hazelton. Deţinutul, în vârstă de 89 de ani, avea o stare de sănătate precară. Autorităţile americane nu au anunţat cine este autorul crimei.


James Bulger, capturat în California în anul 2011, după ce a fost urmărit 16 ani, a fost sursă de inspiraţie pentru filmele „Black Mass” („Afaceri murdare”), în care a jucat Johnny Depp, şi „The Departed” („Cârtiţa”).

În 2015, el le-a răspuns unor studenți care făceau o cercetare, că „viața mea a fost irosită prostește”. De-a lungul vieții, el a fost condamnat încă din tinerețe, pentru furt de mașini, iar la un moment dat a intrat și la celebra închisoare Alcatraz.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus