Timpul.md

Actualitate 12 Decembrie 2017 | 04:20

Un medic stomatolog renumit confirmă acest mod de albire a dinților

Unul dintre cele mai răspândite moduri de albire a dintilor de pe Internet a fost confirmat de un medic stomatolog renumit.

Combinația de acid malic și acid citric din căpșuni este de fapt răspunsul la întrebarea „Cum albesc căpșunii dinții?”. De asemenea, consumul de căpșuni îți protejează dinții de eroziune, smalțul fiind ușor de afectat dacă alimentația de zi cu zi este precară și mai ales dacă lipsește igiena orală.

Modul în care poți utiliza căpșunii pentru dinți este simplu: Ori îi mănânci cu poftă, ori faci o pastă din ei și îi freci bine de dinți, la fel ca și cum i-ai peria. Însă periajul dentar cu căpșuni nu este singurul mod de albire a dinților care circulă pe internet.

Coaja albă de portocală este și ea faimoasă că ar albi dinții, însă medicul stomatolog mai sus menționat susține că tot ce vei reuși cu ajutorul portocalei va fi să îți distrugi dinții, deoarece acidul citric afectează grav smalțul. Cât despre bicarbonatul de sodiu, acesta poate fi folosit la clătirea dinților, spune specialistul englez, dar nu mai mult de 2-3 ori pe an.

Medicul englez recomandă, pe lângă spălarea zilnică a dinților și folosirea căpșunilor ca tratament naturist, coaja de banană, despre care se știe că are proprietăți de curățare a dinților.
Se spune că dacă alegi să consumi căpșuni timp de două săptămâni, zi de zi, dinții tăi se vor albi în mod natural, datorită proprietăților uluitoare pe care le are acest fruct. Dr. Uchenna Okeye de la London Smiling Dental Group confirmă această teorie, susținând că este unul dintre puținele mituri despre albirea dinților adevărat.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus