Internațional

Un poliţist belgian a transmis adresa lui Abdeslam de pe 7 decembrie. Dosarul nu a ajuns în Bruxelles

Potrivit unor surse citate de publicaţia La Derniere Heure, un poliştist din Mechelen ar fi indicat adresa la care se ascundea Abdeslam (strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek) de mai bine de trei luni într-un dosar adresat diviziei antiteroriste din cadrul poliţiei federale din Bruxelles, însă raportul nu a fost transmis mai departe.

Pe 7 decembrie, poliţistul a fost informat de un coleg că fiul unui anume Jamilla Mohamed, Abid, are multe contacte cu Salah Abdeslam.

În dosar se mai precizează că bărbatul se deplasa la bordului unui Citroen negru şi că locuia la adresa strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek.

De la această adresă a fost arestat vinerea trecută Abdeslam împreună cu Abid, după cum indicase poliţistul din Mechelen.

Autorităţile belgiene au deschis o anchetă în acest caz pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de transmiterea dosarului, care nu a mai ajuns la poliţia din capitală.

Salah Abdeslam, considerat singurul atacator în viaţă din cadrul atentatelor de la Paris din noiembrie 2015, şi-a recunoscut vineri implicarea în operaţiunea teroristă din capitala Franţei în faţa anchetatorilor belgieni, admiţând că s-a răzgândit să se mai arunce în aer la Stade de France şi l-a învinuit pe Abdelhamid Abaaoud pentru planificarea întregii operaţiuni, transmite postul francez BFMTV în baza unui document obţinut de la poliţia belgiană.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *