Timpul.md

Actualitate 20 Aprilie 2019 | 04:03

UNGARIA = RUSIA? /// Premierul maghiar ar fi propus Poloniei să participe la împărțirea Ucrainei

În timpul crizei din Ucraina, premierul maghiar Viktor Orban a propus conducerii Poloniei să ocupe teritoriile ucrainene și să le împartă, a declarat politicianul polonez Slawomir Nitras, pentru publicația Onet.pl.

Potrivit acestuia, Ungaria este o „țară periculoasă”, pentru că ”ungurii visează să schimbe ordinea postbelică”.

„Orban visează la o astfel de schimbare, știu asta. Viktor Orban ne-a îndemnat să ocupăm teritoriul în timpul crizei ucrainene și să-l împărțim. El visează la revizuirea granițelor din Europa, la ca Vladimir Putin. Ungaria este o țară cu mari complexe”, a declarat membrul partidului Platformei Cetățenești (de opoziție).

„Nu vrem să fie destabilizată Europa. Îl cunosc pe Victor Orban, este un om educat, știe multe limbi, știe cum să se comporte printre elitele internaționale. Orban este un politician inteligent, dar totodata foarte periculos”, a adăugat Nitras.

Ungaria blochează desfășurarea reuniunilor Comisiei Ucraina-NATO, motivand cu încălcarea drepturilor maghiarilor care trăiesc în Ucraina, din cauza prevederii legii învățământului, care stipulează că limba procesului educațional în instituțiile de învățământ este limba de stat.

Totodata, Orban a declarat că nu crede în succesul integrării europene a Ucrainei și a sugerat că țara va rămâne în zona de influență a Rusiei.

În același timp, Ungaria întotdeauna oficial a declarat cp sprijină integritatea teritorială a Ucrainei.

Slawomir Nitras este un politician polonez, politolog, membru al celei de-a 5-a, a 6-a și a 8-a legislaturi, eurodeputat în perioada 2009-2014, principalul consilier al premierului Ewa Kopacz în perioada 2014-2015.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus