Timpul.md

Actualitate 1 Martie 2016 | 11:04

Unioniștii anunță un început de primăvara fierbinte la Chișinău: Convoacă Sfatul Țării-2 și organizează un Marș al ReUnirii (VIDEO)

O conferința de presă cu tema „Dăm start ReUnirii pe 27 martie: adunare a Sfatului Țării-2 și marș unionist” are loc la acest moment în sala de conferințe IPN.

(UPDATE 12.05) În 2016, data de 27 martie, ziua în care Basarabia a votat unirea cu România, va fi marcată la Chișinău într-un mod total diferit față de anii precedenți. În prima parte a zilei, unioniștii vor organiza sesiunea de deschidere a Sfatului Țării-2, un for reprezentativ care va întruni delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai Diasporei Unioniste și invitați din cel de-al doilea stat românesc. În vederea selectării celor care vor face parte din Sfatul Țării-2, a fost lansată o platformă online - www.sfatultarii.md. De asemenea, propunerile pot fi făcute și prin intermediul ziarelor "Literatura și Arta" și "Timpul".

„În urmă cu aproape 100 de ani, adevăratele elite ale pământului dintre Prut și Nistru, constituiți în Sfatul Țării, au ajuns la concluzia că unica soluție este Unirea cu Țara. Acum, conduși de o clasă politică care a pustiit pământurile și oamenii, conștienți că nu avem altă soluție decât să realizăm ReUnirea, convocăm iarăși Sfatul Țării pentru a ne duce pe făgașul bunăstării și al unui viitor bun la noi acasă”, a declarat Constantin Codreanu, coordonator al Blocului Unității Naționale și reprezentant al Grupului de inițiativă pentru crearea Sfatului Țării- A doua parte a zilei de 27 martie, atunci când se împlinesc 98 de ani de la votul din Sfatul Țării, va fi marcată de o manifestație de amploare pe artera principală a capitalei Republicii Moldova: un nou marș unionist. Evenimentul va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

„Din 2012 am reușit să readucem Unirea în spațiul public prin acțiunile noastre stradale. Continuăm în același ritm și în 2016, și în următorii 2 ani, până când vom realiza ReUnirea. Vom manifesta pașnic, așa cum am făcut-o mereu. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care simt românește", a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice "Tinerii Moldovei".

(Știre inițială) Nicolae Dabija:

- În data de 27 martie vom organiza un marș, un miting și vom organiza Sfatul Țării 2, cu invitați de pe ambele maluri ale Prutului

- Este foarte important să scoatem sârma ghimpată din mintea omului, iar cea de pe Prut va cădea de la sine

- Noi, societatea civilă nu trebuie să contăm pe sprijinul politicienilor nici pe cei din România care pun în discuție problema unirii doar în campanie și discursuri, sau cei din R. Moldova care se tot întreabă ce vor spune rușii sau europenii

Nicolae Dabija, de naționalitate română și religie ortodoxă, este nepotul arhimandritului Serafim Dabija, unul din marii duhovnici români, deportat în Gulag în 1947. Nicolae Dabija este un scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române (din 2003) și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012).
 

sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus