Timpul.md

Economie 28 Septembrie 2017 | 11:21

Unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine din România ar putea fi cumpărat de gigantul american Amazon

Cea mai mare companie de comerţ online din lume, Amazon, ar putea cumpăra Carrefour, potrivit unui zvon care circulă în rândul investitorilor şi traderilor de pe bursa de la Paris.

Acţiunile Carrefour au închis, marţi, în creştere cu 3,45% pe bursa de la Paris, la 17,09 euro, datorită zvonurilor privind interesul Amazon pentru companie. Miercuri, acţiunile retailerului francez erau în scădere cu 0,6%, în timp ce indicele principal CAC 40 al pieţei afişează o creştere de 0,35%, potrivit economica.net.

Gigantul american controlat de miliardarul Jeff Bezos nu este la prima achiziţie de acest get, în luna august finalizând preluarea lanţului american de magazine alimentare bio Whole Foods Market.

Grupul Carrefour are 303 de magazine în România, dintre care 32 hipermarketuri, 218 supermarketuri, 52 magazine de proximitate şi un magazin online. Anul trecut, compania anunţa că a depăşit cifra de 16.000 de angajaţi în România şi a totalizat încasări de 103 miliarde de euro.

Reprezentanţii Carrefour au declarat, pentru Reuters, că nu fac comentarii asupra zvonului care circulă în piaţă.

Amazon este o companie-fenomen. Născută ca magazin online de cărţi, a devenit cel mai mare retailer electronic din lume care a avut anul trecut venituri de 136 miliarde de dolari.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus