Timpul.md

Actualitate 15 Iulie 2016 | 01:05

UPDATE:Atac în Nisa de Ziua Naţională a Franţei (VIDEO)

Celebrările de Ziua Franţei au fost întrerupte tragic la Nisa, joi seară, după ce un camion a intrat în mulţimea prezentă la evenimentele din centrul oraşului. Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 150 au fost rănite informează Le Figaro.

Ocupanții camionului ar fi deschis focul asupra mulțimii înainte ca șoferul să fie împușcat de forțele de ordine. Un presupus complice ar fi reușit să fugă, scrie Le Parisien.Camionul care a intrat în mulțimea adunată pe promenada des Anglais era de culoare albă.

Circa 100 de persoane care au sărit în mare de frică în timpul atentatului de la Nisa au fost salvate, anunţă surse din cadrul celulei de criză citate de site-ul cotidianului Le Figaro.
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va coordona vineri dimineaţă un consiliu de securitate în format restrîns în urma atentatului comis joi seară la Nisa.
Reuniunea va avea loc vineri la ora 9.00 (10.00, ora României), a comunicat Palatul Elysee.

Francois Hollande s-a întîlnit imediat după atentat cu premierul Manuel Valls şi cu ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

Reţeaua teroristă Stat Islamic este principalul suspect în cazul atacului comis joi seară în oraşul francez Nisa, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Autorităţile franceze iau în calcul mai multe ipoteze în cazul atacului în care a fost utilizat un camion. Una dintre ipoteze este cea a unui "act criminal" comis de un extremist, posibil un individ cu afecţiuni mentale.

A doua ipoteză este cea a unui atentat comis de organizaţia teroristă Stat Islamic sau de reţeaua teroristă Al-Qaida. Organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic a revendicat atentatele comise pe 13-14 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi. Reţeaua teroristă a avertizat Franţa cu noi atentate, fiind principalul suspect în acest caz, în contextul în care atacul intervine într-un moment simbolic - Ziua Naţională.

 
 


Știrea se actualizează.

Sursa: digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus