Opinii și Editoriale

Urmarile boicotului

Ieri, in a doua incercare de alegere a sefului statului, cineva mai astepta surprize bune din partea deputatilor comunisti. Chiar daca, in ajun, unii dintre ei erau gata sa-si dea voturile pentru Marian Lupu, acest lucru nu s-a intamplat, deoarece toti au fost trecuti peste noapte prin strunga lui Mark Tkaciuk din PCRM. Ca Voronin nu mai stie ce se intampla in formatiunea sa politica a mentionat-o si Dumitru Diacov (vezi pag. 6), care a fost de aplaudat in luarea sa de cuvant de la sfarsitul sedintei.

Laconic, cu demnitate si convingator, Dumitru Diacov a recunoscut ca, in dialogurile post-electorale dintre PD si PCRM, i s-a cerut dizolvarea Aliantei si demiterea Guvernului si a presedintelui Parlamentului. El si-a exprimat bucuria ca si PD, dar si Marian Lupu au rezistat in fata ispitelor comuniste, astfel pastrand integritatea AIE. De altfel, toti liderii AIE si-au exprimat dorinta de a demonstra alegatorilor ca democratii pot fi uniti atunci cand este vorba de interesul national.

Acum este important ca liderii partidelor de alianta liberal-democratica sa-si faca o strategie comuna si sa pastreze integritatea Aliantei pentru Integrare Europeana. Doar asa, boicotul comunistilor ar putea sa fie un pas decisiv spre disparitia lor definitiva…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *