Timpul.md

Politică 2 Aprilie 2021 | 07:54

UZURPAREA PUTERII? Dodon conduce neoficial Guvernul, din sediul PSRM

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, afirmă că Guvernul interimar ar fi condus în mod neoficial de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, chiar din oficiul partidului său, informează Realitatea.md. Potrivit lui Usatîi, Dodon i-ar fi chemat pe membrii Executivului la o întrunire neformală și le-ar fi dat indicații cu privire la instituirea Stării de Urgență. Liderul PN a făcut referință la o personă, care i-a furnizat acea informație.

„Dodon, ca un simplu președinte al PSRM, luni, la orele 19:00, a organizat ședința Guvernului în oficiul PSRM. I-am zis: nu ați încurcat nimic? Poate ei s-au întâlnit la un ceai sau la o cafea? - Nu, e ședința Guvernului.

Întreb: ce se discută? -Introducerea stării de urgență. Ședința Guvernului condusă de Dodon? Persoana, care m-a contactat, mi-a zis: Dacă acum vii repede - o să vezi. Sunt aici, începând cu domnul Ciocoi, dar câțiva lipsesc”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

De asemenea, el a afirmat că anume după acea ședință, ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu inițiativa de a introduce stare de urgență. „Ca atare ședința închisă a Guvernului a avut loc seara, la sediul central al PSRM. Marți astea erau doar declarații pentru popor”, a mai spus Renato Usatîi.

Menționăm, că marți, 30 martie, Guvernul interimar a cerut instituirea Stării de Urgență. Această inițiativă a fost susținută a doua zi, 31 martie, de către grupul PSRM-Șor-Pro Moldova din Parlament, iar indicațiile pentru populație și măsurile restrictive au fost anunțate abia la 1 aprilie.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus