Timpul.md

Actualitate 9 Martie 2020 | 16:44

Vadim Fotescu: Vom continua toate proiectele inițiate, în pofida tuturor piedicilor

Partidul „ȘOR” va continua să implementeze inițiativele și proiectele sale menite să îmbunătățească viața oamenilor dar și să dezvolte localitățile din țară în pofida presiunilor și a piedicilor, a asigurat deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu la emisiunea „Ora locală” de la Orhei TV.

El a menționat că deși este una din cele mai mici din actualul Parlament, fracțiunea Partidului „ȘOR” a venit cu o serie de inițiative viabile, în măsură să îmbunătățească în mod real viața cetățenilor.

„Fracțiunea noastră elaborează acele proiecte care pot îmbunătăți viața oamenilor simpli. Din păcate, acestea nu sunt acceptate, dar noi nu cedăm și vom continua să le promovăm”, a declarat Vadim Fotescu.

În acest context, el a menționat că fracțiunea Partidului „ȘOR”, spre deosebire de alte grupuri parlamentare nu elaborează proiecte de dragul statisticii sau efemere, dar propune inițiative care pot fi implementate și contribui la dezvoltarea țării.

„Noi venim cu o abordare complexă. Spre exemplu atunci când propunem dublarea pensiei, venim și cu soluții de unde pot fi luați banii – din impunerea monopolului asupra importului produselor petroliere, sau produselor din tutun”, a explicat Vadim Fotescu.

Printre principalele inițiative ale Partidului „ȘOR”, Fotescu a menționat programul de stimulare a revenirii cetățenilor moldoveni acasă. Deputatul a amintit că un proiect similar este implementat la Orhei, iar datorită acestor inițiative sute de moldoveni au revenit acasă. Formațiunea propune lansarea acestuia la nivel național.

Un alt proiect cu care se mândrește Partidul „ȘOR” este cel referitor la magazinele sociale, care a fost extins și în multe alte localități. Formațiunea propune ca acestea să primească anumite facilități din partea statului, astfel încât rețeaua să se extindă și mai mult, iar un număr mai mare de cetățeni din categoriile defavorizate ale populației să aibă acces la produse calitative mai ieftine cu 20-30%. Guvernarea însă împiedică dezvoltarea acestui proiect.

La fel se întâmplă și în cazul farmaciilor sociale. Cu toate acestea, Partidul „ȘOR” a reușit să deschidă o astfel de farmacie și la Taraclia.

„Pentru persoanele în etate, familiile cu mulți copii, medicamentele la prețuri reduse este un sprijin semnificat și oamenii ne sunt foarte recunoscători”, a remarcat deputatul.

Și la nivel local, consilierii și primarii Partidului „ȘOR” depun toate eforturile pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

„Purtăm responsabilitatea pentru primăriile care ne-au acordat încrederea, ne-au susținut la alegeri. Încercăm să aplicăm experiența de la Orhei. Toată țara știe că la Orhei s-a majorat bugetul de trei ori, iar asta înseamnă că sunt mai mulți bani pentru proiecte în beneficiul cetățenilor”, a mai spus Fotescu la Orhei TV.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus