Actualitate

Valerii Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de 4,2 mil. lei cauzat bugetului municipal

Potrivit lui Klimenko, tranzacțiile au fost efectuate prin intermediul întreprinderii „Taxi-Service” în care Consiliul Municipal deține 40% din capitalul statutar, iar compania lui Chirtoca „DAAC-Hermes” deține pachetul majoritar.

„La sfârșitul anului 2014, CMC a decis să vândă terenul la un preț standard, iar „Taxi-Service” a fost creditată de una din firmele lui Vasilii Chirtoca. În 2016, acționarii „Tax-Service” au decis să facă o emisie suplimentară de acțiuni cu care să achite creditul. În această afacere s-a implicat și consilierul municipal care a achitat 2,2 mil. de leii pentru achitarea prețului terenului, care îi aparținea”, a declarat Klimenko.

El a subliniat că firma lui Chirtoca, profitând de poziția majoritară în acționariat, a cumpărat de la „Taxi-Service” terenul cu suprafața de opt ari, prejudiciind astfel bugetul Chișinăului.

Valerii Klimenko a cerut crearea unui grup în Consiliul Municipal care să ancheteze această tranzacție dubioasă și să verifice activitatea întreprinderii „Taxi-Service”. El a amintit că, anterior, Partidul „ȘOR” a inițiat crearea unui grup pentru optimizarea activității Pieței Centrale din Chișinău.

http://partidulsor.md/ 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *