Ultima oră

Vice-cancelarul german: „Adoptarea unor noi sancţiuni Moscovei ar putea arunca Rusia în haos”

Oficialul german a dorit să sublinieze că scopul sancţiunilor nu este să destabilizeze economic Rusia, ci să determine conducerea de la Kremlin să respecte dreptul internaţional şi să revină la masa negocierilor. „Cei care doresc să destabilizeze Rusia din punct de vedere economic şi politic urmăresc cu totul alte interese”, a mai spus Sigmar Gabriel, avertizând totodată asupra arsenalului nuclear deţinut de Moscova.

Potrivit oficialului german, există unele persoane în Europa şi în Statele Unite care îşi doresc să îşi vadă „vechiul inamic – Rusia – în genunchi”. „Acest lucru însă nu este în interesul Germaniei şi nici al Europei”, a mai declarat vice-cancelarul german şi totodată ministrul Economiei.

„Dorim să ajutăm la rezolvarea conflictului din Ucraina, nu să vedem Rusia îngenuncheată”, a mai adăugat el. Statele occidentale acuză Rusia că finanţează şi dotează cu armament separatiştii din estul Ucrainei, o acuzaţie pe care Moscovă o neagă. Sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, coroborate cu scăderea preţului la petrol, au determinat în ultimele luni o depreciere puternică a rublei.

De asemenea, inflaţia din Rusia a ajuns la 9,4%, iar un fost ministru de finanţe a atenţionat că anul viitor economia ţării sale ar putea intra în recesiune.  

Sursa: AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *