Timpul.md

Politică 11 Iunie 2021 | 06:56

Viceprim-ministra Cebotari, cetățean al F. Ruse, insistă ca în regiunea aflată sub controlul separatiștilor să se poată vota

Viceprim-ministra în exercițiu pentru reintegrare, Olga Cebotari, vine cu un mesaj cu privire la aspectele de organizare a scrutinului electoral parlamentar, unde în stânga Nistrului urmează să fie deschise trei secții de votare, lucru criticat de experți și unele partide politice. Astfel, Cebotari califică aceste critici drept discriminatorii față de cetățenii moldoveni din regiunea separatistă.

Viceprim-ministra în exercițiu pentru reintegrare îndeamnă societatea să renunțe la abordări discriminatorii și de politizare exagerată asupra tematicii conflictului transnistrean și dreptului de vot a cetățenilor din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Alexandru Tănase: Posibilitatea transnistrenilor de a vota trebuie blocată, deoarece CEC-ul și partidele nu au acces în regiune

„Reamintesc experților care se expun asupra votului cetățenilor din raioanele de Est ale țării, că în stânga Nistrului și municipiul Bender locuiesc câteva sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care dispun de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai țării. Comentariile, discursurile de ură și instigare la discriminare aduc prejudicii obiectivului guvernamental de reintegrare a țării și afectează atât eforturile Chișinăului în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană, cât și imaginea Republicii Moldova pe arena internațională. Guvernul susține necesitatea de asigurarea egală/ neîngrădită a exercitării dreptului electoral pentru toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de locul aflării – în țară, diasporă sau maluri ale Nistrului”, se arată în reacția Olgăi Cebotari.

Cebotari - cetățean al F. Ruse

Jurnaliștii portalului Omega au publicat CV-ul demnitarului în care se regăsesc mai multe lucruri interesante.

Astfel, Olga Cebotari este cetățean al Rusiei și R.Moldova. În CV ea menționează că limba română îi este nativă. La fel, vorbește fluent limba rusă, dar și posedă limba engleză și spaniolă.

Cebotari menționează că în perioada în care a activat în cadrul Ambasadei R.Moldova de la Moscova, traducea „comunicatele de presă din limba română în limba rusă, și invers”.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus