Internațional

VICTORIE! Lucian Bute rămâne campion mondial la box profesionist

"Buna dimineata dragi romani. A fost o seara excelenta. Va iubesc si va multumesc din suflet ca ati fost din nou alaturi de mine", a declarat Lucian Bute pentru Radio Romania Actualitati la doar cateva minute dupa terminarea meciului cu Jesse Brinkley.

7:13 Campionul mondial este ovationat la scena deschisa de publicul din Montreal. Victorie fara dubii a pugilistului roman, care il felicita in ring pe Jesse Brinkley. Lucian ii ridica bratele adversarului sau, care a rezistat neasteptat de bine.

7:11 Final de meci, americanul Jesse Brinkley avand nevoie de asistenta medicala pentru a se ridica. Este asezat in cele din urma pe un scaun in interiorul ringului.

Repriza 9: Bute incepe tare aceasta runda cu un croseu de dreapta care il pune intr-o dificultate serioasa pe Brinkley. Centrul ringului ii apartine lui Lucian, care incearca in continuare sa-l prinda descoperit pe american. Acesta rezista neasteptat de bine. Bute da drumul vijelios la lovituri si Brinkley este pus definitiv la podea cu un croseu de stanga.

Repriza 8: Publicul spectator il fluiera pe Brinkley dupa ce acesta trage de timp acuzand deschiderea uneia dintre manusi. Ochiul stang al americanului a cedat si arcada sangereaza in fata deselor lovituri expediate de Bute. Facand un usor joc de cuvinte am putea spune ca americanul din Nevada il mai vede pe Bute doar cu ochiul drept. Bute il macina pe Brinkley cu patru upercuturi, si cu un croseu de stanga il pune jos pe Brinkley. Pentru a doua oara americanul este numarat! Pisica cu noua vieti acest Brinkley, care pentru a doua oara in acest meci se ridica din lumea viselor si continua meciul fiind salvat de gong.

Repriza 7: Directa de stanga a lui Brinkley care isi atinge tinta spre dezamagirea celor aproape 12.000 de spectatori din Bell Centre. Bute replica la timp cu doua directe de stanga, dar Brinkley prinde curaj si raspunde la randul sau. Serie de upercuturi de stanga din partea lui Bute. O prima runda care poate fi trecuta in dreptul americanului.

Repriza 6: Bute este in permanenta peste adversarul sau, unul aflat intr-o vizibila dificultate dupa lovitura naucitoare incasata in runda precedenta. Serie de lovituri la corp din partea campionul mondial Lucian Bute, dar Brinkley se mai tine in ring ca un dinte de lapte inainte de extragerea finala. Eschiva din partea americanului, care a evitat in extremis un upercut de stanga care l-ar fi aruncat din nou in corzi.

Repriza 5: Directa de stanga buna din partea lui Bute si publicul simte momentul favorabil ovationandu-l la scena deschisa pe conationalul nostru. Brinkley rezista deocamdata bine, avand un joc de picioare care-i permite sa se traga la timp din fata loviturilor lui Bute. Croseu si directa de stanga din partea lui Bute care iese la atac si il pune in dificultate pe american. UPERCUT de stanga devastator in barbia lui Brinkley si acesta este numarat! Arbitrul de ring ii permite insa lui Brinkley sa revina in meci, tragand usor de timp pentru a-i da posibilitatea americanului sa se intoarca din lumea viselor.

Repriza 4: Bute are prim planul in centrul ringului, campionul nostru incercand sa-i strapunga defensiva lui Brinkley. Bute vine permanent peste adversar si Brinkley este in corzi. Upercut de stanga incasat in figura, dar americanul inca rezista. Runda dominata de Bute care pana acum este suveran in ring.

Repriza 3: Din nou pugilistul nostru are initiativa, incercand un upercut la figura adversarului. Brinkley rezista pana acum neasteptat de bine. Americanul este in cele din urma surprins cu o directa de stanga. Bute mareste ritmul loviturilor in incercarea de a-si surprinde adversarul. Croseu de stanga prin care Brinkley este pus in dificultate. Bute isi anunta intentiile ofensive pentru runda a patra.

Repriza 2: Bute il intampina pe Brinkley cu o directa de stanga in debutul rundei a doua. Americanul sta deocamdata bine in ring, dar Lucian inca nu s-a dezlantuit asupra adversarului. Continua sa-l studieze pe Brinkley. Directa de stanga care il sterge usor pe american. Bute are in continuare initiativa in ring. Brinkley incearca un croseu de stanga, dar Bute se apara precis fara nicio emotie pentru sustinatorii sai.

Repriza 1: Inceput de tatonare, ambii pugilisti aflandu-se in faza de studiu reciproc. Bute are initiativa in centrul ringului, controlandu-si adversarul cu bratul drept. O prima directa de stanga din partea lui Bute, dar Brinkley a reusit sa se apere. Sala scandeaza: "Bute, Bute"! Doua crosee de stanga bune din partea lui Bute care isi ating tinta. Repriza se incheie si Bute este in avantaj, fiind pugilistul care a avut initiativa.

6:34 Incepe meciul dintre Bute si Brinkley.

6:33 Oficialii parasesc ringul si lupta este aproape gata sa inceapa.

6:27 Aparitie regeasca pentru Lucian Bute in ring, pugilistul roman fiind infasurat intr-o mantie rosie si ridicat pe o platforma.

6:25 Publicul canadian este in picioare si il asteapta pe Lucian Bute sa intre in ring.

6:24 Brinkley intra in arena imbracat in drapelul Statelor Unite ale Americii.

INFO: Meciul dintre Lucian Bute si Jesse Brinkley este programat pentru un maxim de 12 reprize.

Prezentarea celor doi pugilisti, Bute si Brinkley

In varsta de 30 ani, Lucian Bute si-a construit pana la meciul cu Brinkley un palmares impresionant, avand 26 de victorii consecutive, dintre care 22 inainte de limita.

Pugilistul reprezentat de Interbox a castigat ultimele trei dispute inainte de repriza a 5-a, invingandu-i pe Fulgencio Zuniga, Librado Andrade si Edison Miranda de fiecare data inainte de limita.

Bute a cucerit titlul mondial la categoria supermijlocie din cadrul versiunii IBF dupa ce l-a invins prin KO tehnic in repriza a 11-a pe Alejandro Berrio, intr-un meci desfasurat la 19 octombrie 2007 in Bell Centre din Montreal.

De cealalta parte, Jesse Brinkley este un pugilist de 33 ani din Yerington, statul american Nevada, care si-a castigat dreptul de a boxa cu Bute dupa ce l-a invins prin decizie unanima la puncte pe Curtis Stevens. Meciul celor doi a avut loc la Reno in Nevada.

Brinkley abordeaza meciul cu Bute dupa opt victorii consecutive, ultima infrangere a americanului datand din 30 martie 2007, cand a pierdut la puncte in fata lui Robin Reid la Newcastle.

Brinkley a disputat pana acum 40 de meciuri in boxul profesionist, castigand 35 dintre dispute si pierzand cinci. In 22 dintre ocazii americanul s-a impus inainte de limita.

In 2006, Brinkley a suferit cea mai drastica infrangere a carierei, fiind facut KO de Joe Spina intr-un meci pentru titlul mondial al categoriei super mijlocie versiunea WBC.

Sursa: onlinesport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *