Timpul.md

Actualitate 20 Mai 2021 | 16:25

VIDEO | Bălți: Un simpatizant al Kremlinului își bate joc de tricolor

„Un locuitor din municipiul Bălți ar fi decis să sfideze simbolul național al Republicii Moldova, tricolorul. Acesta a arborat pe acoperișul casei sale drapelul Federației Ruse, ignorând legea cu privire la instalarea flamurei unui stat străin pe teritoriul țării noastre. Curajosul patriot al Kremlinului urmează să fie documentat de polițiști”, notează nordnews.md

Jurnaliștii NordNews au încercat să afle de la proprietarul casei, cine și ce l-a motivat să facă acest gest, însă fără succes. Mai mult ca atât, acum trei ani un caz similar a avut loc la Chisinău, atunci când pentru arborarea drapelului României, fără ca acesta să fie însoțit de cel al Republicii Moldova, o cetățeancă a fost amendată cu 1500 de lei.

Vecinii potențialului contravenient și simpatizant al tricolorului rusesc, de pe stradela Terminus (переулок Конечный), cred că este inadmisibil ceea ce a făcut proprietarul steagului străin.

„Îmi este indiferent de faptul că au arborat (drapelul -notă red.), nu e treaba mea. Dar așa da, este neplăcut că a fost arborat pentru că noi trăim în Republica Moldova și nu în Rusia. E același lucru dacă ar fi fost arborat drapelul României și nu al Rusiei. Acest lucru nu este normal. Dacă locuim aici (în Moldova) – atunci nu. Nu aș face asta, n-aș fi putut să-l arborez”.

„Eu cred că nu e bine. – De ce? – Pentru că trăim în Moldova și ar fi trebuit să fie ori al nostru, ori cel european, pentru că suntem cu Europa. Eu cred că nu e corect”.

„Poate că ei se conduc mai mult de politica Rusiei și nu de-a noastră. Nu văd nimic rău în asta. E poziția lor civică. Fac ceea ce doresc. – Tu ai fi făcut așa? – Cel mai probabil eu aș fi arborat drapelul țării noastre”.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus