Timpul.md

Sport 27 Iulie 2019 | 06:24

VIDEO / Ianis Hagi, debut de vis pentru Genk! A marcat la două minute după ce a intrat şi a adus victoria echipei sale

Genk - Kortijk 2-1 | Ianis Hagi a avut parte de un debut de vis pentru Genk. Românul a adus victoria echipei sale, iar efectul introducerii sale a fost imediat. Intrat în minutul 74 la Genk, românul a avut nevoie de doar două minute pentru a marca.

La prima atingere de balon, internaţionalul român şi-a pus amprenta pe rezultatul meciului formaţiei sale. După o lovitură liberă executată de la jumătatea terenului, mingea a ajuns la Ito care a încercat să lobeze un adversar, iar Ianis Hagi a venit din spate și a împins mingea în plasă, marcând pentru 2-1. Spre bucuria suporterilor, dar şi a părinţilor săi, care au văzut meciul din tribune.

A fost scorul final al unei partide care a început cum nu se putea mai rău pentru campioana Belgiei. Condusă cu 1-0 după golul lui De Sart, Genk a revenit după pauză, când Nygren şi Hagi au marcat.


 
Ştirea iniţială
Ianis Hagi este rezervă în primul meci din noul campionat al Belgiei. Echipa sa, Genk, campioana în exerciţiu, primeşte vizita modestei Kortijk.

Internaţionalul nostru a prins banca de rezerve şi e foarte posibil să intre în partea secundă a meciului. De altfel, Gică Hagi a rămas în Belgia, după înfrângerea cu Gent, în speranţa că va asista la debutul fiului său.

Decizia antrenorului Felice Mazzu de a nu îl titulariza pe Ianis Hagi nu ar trebui să mire. Internaţionalul nostru a fost la Euro 2019 şi apoi a avut parte de o vacanţă prelungită, înainte de a semna cu noua echipă. În consecinţă, nu e încă la 100% din potenţialul fizic şi îi este imposibil să susţină un efort susţinut timp de 90 de minute.

Primul trofeu pentru Ianis Hagi la Genk
Ianis Hagi a câștigat primul trofeu alături de Genk, chiar dacă nu a prins niciun minut în Supercupa Belgiei, câștigată de echipa lui în fața lui Mechelen, cu 3-0. La finalul jocului, antrenorul Felice Mazzu a făcut un anunț important despre mijlocașul de 20 de ani.

”Are un profil asemănător cu cel al lui Malinovskyi. Sunt jucători care văd jocul, chiar dacă Hagi nu este la fel de exploziv. Când consider că Ianis va fi pregătit, el va deveni un jucător foarte important pentru echipă”, a spus Mazzu, citat de La Derniere Heure.

Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care Ianis și Gică Hagi au preferat ca internaționalul român să evolueze pentru campioana Belgiei. Acestora li s-a promis că echipa se va construi în jurul jucătorului.

Ianis Hagi, transferat pe 4 milioane de euro la Genk
Dimitri de Conde, directorul sportiv de la Genk, a dezvăluit suma reală pentru care fiul ”Regelui” a ajuns în Belgia.

”Presa a scris că Genk a plătit pentru Ianis 8 milioane de euro. Adevărul este că am plătit doar jumătate din această sumă”. Potrivit spuselor directorului sportiv al campionilor Belgiei, Genk ar fi plătit doar 4 milioane de euro pentru jucătorul de 20 de ani.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus