Timpul.md

Actualitate 31 Martie 2017 | 17:26

VIDEO. Un student candidează în glumă la președinția Serbiei și este al doilea în sondaje

În Serbia, în această duminică, au loc alegerile prezidențiale și un candidat care participă la mișto este al doilea în sondaje, ca opțiuni de vot. Luka Maksimovic, un student de 25 de ani, s-a înscris în cursă în glumă, ca o satiră față de clasa politică, scrie Reuters.

Totul a început când Maksimovic a filmat un video comic în care apărea îmbrăcat în costum și pantofi albi, avea un ceas auriu pe mână și inele extravagante, oferind la mișto locuri de muncă tuturor care-l vor vota.

El spune că a creat un personaj care e arhetipul celui mai prost politician - un escroc corupt pe care l-a „botezat” Ljubisa „Beli” Preletacevic, ultimul cuvânt în sârbă însemnând „transfug” sau politician care face traseism politic.

La doar o săptămână de la gluma studentului, el deja ocupă locul doi în sondaje, chiar dacă e departe de favoritul poporului - prim-ministru Aleksandar Vucic.

 Chiar tânărul recunoaște că e uimit de rezultate. „E cu adevărat ceva greșit în țara asta, dacă un personaj ireal poate atinge mulțimile în felul acesta”, spune Maksimovic.

Maksimovic face parte din cel mai mare partid de opoziție din Mladenovac, un suburbie a Belgradului. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus