Timpul.md

Actualitate 18 Iunie 2021 | 09:45

VIDEO BOMBĂ. Usatîi alături de prietenii lui Plahotniuc - Damir și Jizdan - trăgând din Kalashnikov

 

Usatîi a fost prieten cu toți oligarhii. Consilierul lui Filat. Prieten cu Plahotniuc, care i-a permis să se întoarcă în 2015. Are relațiile strânse cu Platon. Apropo, amândoi insistă că Laundromatul nu este o crimă.

Usatîi l-a susținut în 2016 pe Dodon. E bun un prieten cu Vâlcu, partenerul lui Nichiforciuc, care acum îl sprijină pe Dodon. Au fost vecini la Moscova.

Usatîi este prieten cu Damir.

Datorită căsătoriei surorii sale, a reușit să aibă o firmă-capușă pe lângă Calea Ferată Rusia. Apropo, Iacunin a demisionat în legătură cu multiple scandaluri privind aceste firme.

Oare chiar crede cineva că acest individ, care de două ori a fugit din țară, abandonându-și echipa, poate fi un partener stabil și sincer pentru o coaliția proeuropeană și democratică?

Usatîi, atunci trebuia să agiți pumnii - pe vremea lui Plahotniuc, nu să dai mâna cu el și cu prietenii lui. Noi ne luptam aici, iar tu făceai filmări de la Moscova și Dubai - asta e diferența.

Întrebare pentru naivi: atunci când vom avea o justiție adevărată în Moldova, cum credeți, Usatîi va sta aici sau va fugi din nou din țară?

Nu putem lăsa viitorul țării la mâna unui bandit cu cheița la Moscova și în buzunarul oligarhilor. Trebuie să ieșim cu toții la vot pentru a asigura o coaliție proeuropeană și democrată. #PlatformaDA este garanția că astfel de bandiți nu vor pune mâna pe putere.

Avem de ales între o Moldovă europeană, pro-democrată și o Moldovă a anilor ’90, unde, vorba clasicului, dreptatea cică se face, mai nou, cu Kalashnikov.

Hai să facem o faptă bună și să nu-i dam acces lui Usatîi la bugetul național. 

Dinu Plîngău

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus