Timpul.md

Actualitate 28 Februarie 2019 | 09:36

VIDEO: Doar în Rusia se poate întâmpla așa ceva. Transportoare de rachete balistice intercontinentale blocate în trafic

Mai multe transportoare de rachete balistice intercontinentale mobile de tip RS-24 Yars au fost blocate în trafic în apropierea Moscovei, pe data de 26 februarie.

Materialul video postat pe rețelele de socializare arată că sistemele ruse moderne de rachete balistice termonucleare intercontinentale au fost blocate în trafic în apropiere de Moscova.

Potrivit declarației Ministerului Apărării al Federației Ruse, o coloană mecanizată a formațiunii de rachete se deplasează de la Teikovo (regiunea Ivanovo) la Alabino (regiunea Moscova) pentru a participa la o repetiție a paradei de Ziua Victoriei, care va avea loc la Moscova. Echipajele s-au deplasat mai mult de 400 de kilometri, pe autostrăzi federale și drumuri cu trafic intens, inclusiv pe autostrada federală M7 și autostrada Moscova. RS-24 Yars este un sistem strategic armat rusesc, înarmat cu o rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid și focoase de tip MIRVed (vehicule ce pot ținti mai multe obiective în mod independent). Sistemul Yars a fost conceput pentru trece de sistemele de apărare antirachetă inamice. Aceste rachete pot face manevre evazive în timpul zborului și au la bord sisteme active și pasive pentru a păcăli rachetele antirachetă. Se estimează că au cel puțin 60-65% șanse să treacă de sistemele de apărare. Sistemul mobil RS-24 Yars este montat pe un transportor MZKT-79221 cu 16 roți motrice, care include și partea de ridicare / lansare. Șasiul transportorului MZKT-79221 este propus ca bază pentru un nou complex strategic și mai puternic, de tip Topol-M, cu rachete RS-12M2. Va avea o greutate de 47 de tone și o lungime de aproximativ 18 metri, inclusiv cu focosul termonuclear. Șasiul poate fi folosit pe orice fel de drum și teren cercetat în prealabil, la o temperatură ambiantă aflată între -50°C și + 45°C.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus