IT&C

Video: Peste două zile dispare Facebook?

Membrii grupării menţionate îşi justifică decizia prin faptul că Facebook vinde informaţii despre utilizatorii săi agenţiilor guvernamentale.

Pentru a preveni astfel de atacuri, Facebook l-a angajat în luna iulie pe cel mai celebru hacker din lume, George Hotz (GeoHot), cunoscut pentru deblocarea iPhone şi a consolei PlayStation3. Mai mult, administratorii reţelei au anunţat că utilizatorii care descoperă erori sau încălcări ale protocoalelor de securitate vor primi o recompensă în valoare de 500 de dolari.

Anonymous a mai incercat în trecut să atace Facebook, însă fără succes. Grupul Anonymous este susţinut în tentativele sale şi de o altă grupare de hackeri cunoscut sub numele de LulzSec. Cele două grupuri s-au aliat în încercarea de a ataca organizaţii guvernamentale şi corporaţii din întreaga lume.

Anonymous a fost constituit de utilizatorii site-ului 4Chan, popular printre hackeri şi împătimiţii jocurilor pe calculator şi a devenit între timp celebru după ce a atacat cu succes mai multe ţinte, printre care site-ul RIIA (Recording Industry Association of America), cel al Bisericii Scientologice, MasterCard, Sony Playstation, Poliţiei Spaniole şi FMI. De asemenea, hackerii au publicat documente compromiţătoare privind operaţiuni "dubioase" ale Bank of America.

Iată mesajul transmis de cei de la Anonymous privind atacul asupra Facebook:

Sursa: Money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *