Actualitate

„Vila Ceauşescu”, pe care nu o vrea nimeni. A fost prima reşedinţă de protocol a dictatorului

Vila din Predeal a fostului dictator Nicole Ceauşescu este în continuare pe piaţă, după mai bine de trei ani de la anunţul scoaterii la vânzare de către Artmark Historical Estate. În urmă cu doi ani, au fost primite mai multe oferte, dar acestea au fost mult sub preţul solicitat, de 300.000 de euro.

Vila ridicată în a doua jumătate a anilor ’20 în zona sportiv-turistică Cioplea punctează una dintre primele construcţii de agrement ridicate în acest sens în zonă, devenind reşedinţa de iarnă a prof. Teodor Vasilescu.

Reşedinţa avea să fie achiziţionată ulterior de Comitetul şcolar al Municipiului Ploieşti (1937), acesta fiind ultimul proprietar până la venirea la putere a comuniştilor.

Construită în stil tradiţional, ce aminteşte de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila "Ceauşescu" avea să primească acest supranume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceauşescu în perioada 1950-1958, moment în care reşedinţa se afla în administrarea Ministerului Forţelor Armate.

În acea perioadă, Nicolae Ceauşescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei. Astfel Vila devenea prima reşedinţă de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceauşescu înainte de preluarea puterii depline.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *