Social

Violatori, criminali, jefuitori sunt dascăli în Transnistria

Procuratura autoproclamatei RMN a identificat un şir de pedagogi cu antecedente penale, care activează în şcolile cu profil sportiv din regiune, transmite MOLDPRES.

Potrivit agenției, un asemenea fapt a fost depistat la şcoala sportivă pentru copii şi juniori din Grigoriopol, filiala din satul Maiac. Aici îşi desfăşoară activitatea pedagogică un antrenor, condamnat în anul 1991 pentru coruperea minorilor, precum şi pentru eschivarea de la achitarea pensiei alimentare şi întreţinerii copiilor.

Un caz similar a fost descoperit la şcoala sportivă pentru copii şi juniori nr. 2 din Râbniţa, unde din anul 2007 este angajat un bărbat care în anul 1984 a fost condamnat pentru viol, iar în 1998 – pentru jaf. Totodată, controalele au arătat că funcţia de director adjunct al instituţiei este deţinută de o persoană care în anul 2002 a fost condamnată pentru omor premeditat.

În baza rezultatelor investigaţiilor, persoanele vinovate de faptul că nu au verificat legalitatea angajării cadrelor pedagogice au fost sancţionate.
MOLDPRES scrie că motiv pentru controalele procuraturii RMN, desfăşurate în şcolile sportive din regiunea transnistreană, a servit faptul multiplelor încălcări de lege, depistate la Tiraspol. În luna februarie curent, la şcoala sportivă din municipiu, specializată în pregătirea rezervelor olimpice la lupte marţiale şi box, au fost identificaţi cinci antrenori, anterior condamnaţi pentru huliganism, vătămare corporală, păstrare şi comercializare ilegală de arme.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *