DIVERSE

VIP-urile nu au loc în tribunele Mondialului

Cele zece stadioane de fotbal sunt pregătite, aeroporturile sunt echipate corespunzător, iar trenurile de mare viteză circulă conform planului. Singurul lucru la care organizatorii s-au împotmolit este planul de aşezare a VIP-urilor invitate la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale 2010.

Fără să se gândească prea mult, preşedintele sud-african, Jacob Zuma, a invitat 52 de şefi de stat din Africa. Invitaţia îl vizează, mai ales, pe liderul Sudanului, Omar al Bashir, care, dacă va participa la ceremonie, va fi arestat conform mandatului de arestare emis pe numele său de Curtea Internaţională pentru crime de război din Darfur.

Soccer City, complexul unde se vor disputa meciurile de fotbal în apropiere de Johannesburg, are o capacitate de 90.000 de persoane, însă numai 120 de locuri VIP.

Printre cei care mai participă la ceremonia de deschidere se numără şi Nelson Mandela, care însă nu va sta pe tot parcursul evenimentului.

Alte două locuri vor fi ocupate de Jacob Zuma şi Thabo Mbeki, fostul preşedinte al Africii de Sud. Cele trei neveste ale preşedintelui Zuma vor participa, de asemenea, la ceremonie.

O delegaţie din Zimbabwe este şi ea aşteptată la eveniment, precum şi liderul libanez Muammar Gaddafi.

Pe lângă invitaţii guvernului sud-african, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai FIFA, preşedintele Mexicului şi vicepreşedintele american Joe Biden.

Astfel, notează The Independent, organizarea locurilor VIP la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale ar putea fi o testare a relaţiilor dintre guvernul sud-african şi FIFA.

Africa de Sud găzduieşte Cupa Mondială în perioada 11 iunie -11 iulie.
Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal are loc astăzi, de la ora 21.00, ora Chişinăului.

Shakira va da tonul Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud. Artista va cânta unul dintre imnurile competiţiei, "Waka Waka, e timpul Africii".

Spectacolul de astăzi va avea loc pe stadionul Orlando din oraşul Soweto.
40 de mii de oameni au plătit între 47 şi 145 de euro, pentru a asista la ceremonia de deschidere.

Sursa: prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *