Actualitate

Vizita lui Macron în România CRITICATĂ dur la Bruxelles

„Vizita presedintelui Macron este comentata de mass-media romaneasca in termeni cat se poate de laudativi. De aceasta data, nu impartasesc entuziasmul, pe alocuri, exagerat. Dimpotriva. Astept cu nerabdare sa vad declaratiile de la final, ca sa inteleg exact cum si-a tranzactionat (din nou) Romania interesele si in detrimentul a ce si de aceasta data. Cateva explicatii suplimentare:

Intr-o cadere de imagine formidabila in Franta, la doar cateva luni dupa alegerea sa, urmare unor greseli de proportii, Macron incearca acum sa recastige ceva simpatie prin vanzarea unei imagini de lider autentic. Si-a organizat un turneu fulger in mai multe state europene, ca sa se pozitioneze drept principal sustinator si promotor al revizuirii Directivei lucratorilor detasati(despre care am vorbit si actionat in ultimile luni, atat acasa cat si in Parlamentul European). A inceput cu Austria, stat UE care s-a exprimat in mai multe randuri in favoarea inlaturarii lucratorilor est-europeni, in special, de pe piata muncii austriece, in general, de pe piata vestica, inclusiv prin masuri discriminatorii.

A continuat cu state din Europa Centrala si de Est, vizate si afectate direct de propunerile de revizuire. De la acestea a reusit sa smulga palide promisiuni ca…discutiile vor continua. Ceea ce s-ar traduce printr-un esec. Cel putin Cehia si Slovacia vor ramane ferme pe pozitii, impotriva revizuirii. Acum, pentru cateva ore, poposeste la noi. Pana acum, Romania a avut o pozitie ferma impotriva acestei revizuiri. Si-o va schimba? Atat de ieftini am devenit incat o receptie si doua vorbe sa ne faca sa nu ne mai pese de propriile interese? Ar fi cumplit! Sigur, Macron va iesi castigator oricum. Ceva contracte de inzestrare a armatei cu siguranta va duce cu el la Paris. Sau gresesc si castigatorii suntem noi ca avand prea multi bani reusim sa scapam astfel de ei?", scrie Renate Weber.

Sursa stiripesurse.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *