Timpul.md

Actualitate 28 Mai 2021 | 12:13

Vlad Bilețchi (AUR) la depunerea listei: Vreau să discutăm despre moldovenii plecați, agricultori și antreprenorii locali

 

Alianța pentru Unirea Românilor s-a înregistrat astăzi la CEC pentru bătălia electorală care urmează a se desfășura în data de 11 iulie. Lista a conținut 103 persoane iar prima persoană ce a deschis lista este Victoria Grosu Vremeș, româncă din Basarabia ce a fost obligată să plece în pribegie datorită sărăciei.
Din lista AUR fac parte și parlamentarii români din București și care sunt născuți în Basarabia.

“Mergem la aceste alegeri parlamentare pentru a produce o mare surpriză. Moldovenii s-au săturat de actualele partide politice și vor altceva, vor un partid politic care să nu fie supus oligarhiei locale, un partid pro-European, pro-Nato.

De 30 de ani tot încercăm cu aceeași oameni dar în noi și noi formate politice. Haideți să nu ne mai lăsăm mințiți și să încercăm ceva nou, ceva sincer, un partid care să se bată pentru moldoveni.Suntem singurul partid politic care a venit deja cu un program politic și economic și despre acesta trebuie să discutăm. Alianța pentru Unirea Românilor dorește să vorbească despre salarii corecte, pensii decente, alocații pentru copii, de sprijinul antreprenorilor moldoveni, de sprijinul pentru agricultori și autoritățile locale” a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor.

Boris Volosatîi este deputat în parlamentul de la București și unul din membrii importanți al AUR de pe cele două maluri de Prut: “Există un singur proiect AUR atât în România cât și în Italia, Spania, Ucraina sau Republica Moldova. Vorbim de un proiect politic conservator, patriotic românesc. La București sunt 44 de parlamentari AUR din care 6 sunt din Republica Moldova. AUR a făcut deja Unirea, dar trebuie să o facem pentru toți politicienii. Avem peste un milion de moldoveni alungați din republică de sărăcia indusă de hoția făcută de partidele politice”.

Iată lista completă a primelor 10 persoane: Victoria Grosu Vremeș, Vlad Bilețchi, Valeriu Munteanu, Dorin Chirtoacă, Tatiana Potâng, Igor Hîncu, Veronica Herța, Maria Arvinte, Eduard Drăgulin, Ilie Crețu.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus