Timpul.md

Actualitate 4 Decembrie 2019 | 12:32

Vlad Filat este invitat la ședința Consiliului Politic Național al PLDM

 După alegerile locale generale din toamna acestui an și scorurile obținute în cadrul acestora, Partidul Liberal Democrat din Moldova a pornit o amplă campanie de restructurare a formațiunii. Astfel, Biroul Permanent Central al PLDM a validat, în cadrul ședinței din 3 decembrie, reconstituirea a 6 organizații primare din municipiul Chișinău și 9 din UTA Găgăuzia. De asemenea, în aceste organizații au fost cooptați 136 de noi membri de partid.

 „Consolidarea permanentă a structurilor de partid și extinderea acestora este unul din principalele obiective ale PLDM, în special după revenirea acestuia pe arena politică în urma alegerilor locale generale din toamna anului curent. Cu votul a 150.000 de alegători din întreaga țară, PLDM a devenit cea de a patra forță politică din R. Moldova, obținând un scor politic național de circa 6%”, se arată într-un comunicat al PLDM.

Potrivit formațiunii, PLDM îşi propune în continuare să-şi reafirme poziţia de „cel mai important partid de orientare democratică și proeuropeană de pe scena politică”, inclusiv prin consolidarea structurilor sale, și menținerea unui climat adecvat pentru dezbateri politice la nivel local.

Este de menționat că duminică, 8 decembrie, Partidul Liberal Democrat din Moldova își convoacă Consiliul Politic Național cu prilejul aniversării a 12-a de la fondarea partidului. Membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au decis să-l invite pe ex-liderul partidului, Vlad Filat, la ședința Consiliul Politic Național din 8 decembrie. Informația a fost confirmată pentru AGORA, de președintele PLDM, Tudor Deliu.Liderul PLDM, Tudor Deliu, afirmă că nu s-a făzut și nu a discutat cu Vlad Filat. Totuși, decizia de a-l invita pe Filat la ședința Consiliul Politic Național PLDM din 8 decembrie vine în contextul în care partidul sărbătorește 12 ani de la înființare.

„Am gândit să invităm, cu această ocazie, fondatorii partidului”, a afirmat Tudor Deliu.

Întrebat dacă se prevede o revenire a ex-liderului PLDM, Vlad Filat în politică și repectiv, în partid, Deliu a răspuns că aceast aspect nu este inclus în agenda de discuții din 8 decembrie, iar deciziile ulterioare îi aparțin lui Filat.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus