Internațional

Volkswagen va analiza toate investiţiile, iar cele care nu sunt urgenţe vor fi anulate sau amânate

"Va trebui să ajustăm programele de eficientă. Voi fi foarte sincer: nu va urmă o perioada lipsită de suferinţe", a spus Muller, în faţă angajaţilor de la Wolfsburg.

Matthias Muller, numit foarte de curând în funcţia de CEO al grupului, spune că va face orice este nevoie că efectele asupra angajaţilor să fie minime. El a precizat că suma de 6,5 miliarde dolari, pusă iniţial deoparte de grupul german, nu va suficientă pentru a rezolva complicaţiile aduse de scandalul trişării.

"Trebuie să ne aşteptăm la penalităţi uriaşe. Şi mulţi vor profită de întreagă afacere pentru a cere diverse despăgubiri de la Volkswagen".

Muller a confirmat că tehnicienii sunt aproape de a dezvălui soluţiile tehnice care vor fi utilizate în recall, el confirmând că unele maşini vor avea nevoie de un upgrade software, în timp ce la altele va fi nevoie şi de o intervenţie mecanică. Rapoarte neconfirmate susţin că cele mai complicate schimbări se vor aplică maşinilor cu motor de 1,6 litri.

"Consecinţele financiare şi comerciale sunt imposibil de prevăzut acum", spune Muller care a explicat faptul că toate investiţiile viitoare planificate sunt trecute în revista. "Tot ce nu este esenţial va fi suprimat sau suspendat" În 2014 Volkswagen promitea investiţii totale de 86 miliarde euro în următorii cinci ani.

Din totalul bugetului de investiţii, 41,3 miliarde dolari ar trebui să meargă către investiţii în noi SUV-uri, în modernizarea portofoliului de vehicule comerciale şi în dezvoltarea unor noi grupuri motopropulsare pentru maşini hibride şi electrice. Sume mari se vor investi şi pentru dezvoltarea de noi metode modulare de producţie care să însemne punerea în comun a unui număr cât mai mare de componente.

Aproximativ 23 de miliarde euro erau alocate pentru diverse proiecte: nouă uzina Audi din Mexic, uzina de vehicule comerciale din Polonia ce trebuie modernizată, diverse vopsitorii, dar şi noi uzine de componente.

Independent de planul anunţat, în China germanii vor investi 22 miliarde euro împreună cu companiile locale asociate în diversele proiecte, urmând să fie dezvoltate modele pentru piaţă de acolo, dar mai ales noi uzine de vehicule.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *