Opinii și Editoriale

Vrem sa stim cine sunt cinii turbati

Sambata, presedintele CSJ, Ion Muruianu, i-a numit pe jurnalisti „caini turbati”. Ieri, printr-o alta declaratie, care se dorea un fel de a-si cere „scuze”, o intreaga breasla a fost luata de prosti. Altfel, cum sa intelegem „regretele” presedintelui CSJ precum ca jurnalistii i-ar fi „interpretat” gresit afirmatiile? In ce consta greseala? Demnitarii nostri, mai ales in ultimii ani, s-au obisnuit sa dea vina pe jurnalisti atunci cand e vorba sa raspunda pentru vorbele lor. Imi amintesc, prin 2003, in timpul unei vizite la Washington, Voronin facuse o declaratie-trasnet de la o inalta tribuna americana, afirmand ca… CSI este un organism mort.

Agentiile noastre de presa au difuzat informatia, dar, cand s-a intors acasa, lui Voronin i-a pierit curajul. Vrand sa le cante in struna simpatizantilor partidului sau, el a dat vina pe jurnalisti – chipurile, acestia au interpretat gresit ceea ce spusese el la Washington.

Trucul nu e nou. Doar ca, in cazul unui presedinte al Curtii Supreme de Justitie, este de neadmis. Cine ca cine, dar el trebuie sa stie ca nu numai in presa, ci si in justitie, primeaza argumentele. Exact asta ar trebui sa-i cerem dlui Muruianu: probe. Sa fie bun sa ne spuna pe cine a avut in vedere, atunci cand i-a numit pe jurnalisti „caini turbati”. Sa ne dea nume concrete de oameni si institutii de presa. In caz contrar, declaratiile sale incalca flagrant demnitatea unei bresle intregi si sunt un afront la adresa puterii a patra.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *