Afaceri

Wizz Air caută un aeroport în R. Moldova

Delegaţia condusă de către  managerul de dezvoltare a rețelei de programare din cadrul Wizz Air, Nicolas Vareilles,  se va informa detaliat pe teren cu posibilităţile aeroporturilor din ţara noastră. Conform agendei de lucru, experţii companiei se vor întâlni cu factorii de deciziei ai aeroporturilor „Aeroportul Internaţional Marculeşti”, „Aeroportul Internaţional Bălţi” (Ledoveni) şi „Aeroportul Internaţional Cahul". De asemenea, reprerezentanţii Wizz Air vor avea întrevederi cu prestatorii de servicii handling, catering, dispecerat avia şi furnizorii de compustibil. Şeful Serviciului transport aerian, Valentin Dogotari, a precizat că la sfârşitul vizitei, delegaţia urmează să informeze Ministerul Transporturlor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) care aeroport din cele trei menţionate a fost selectat pentru a efectua zboruri "low-cost".

Ultima vizită de lucru a companiei WizzAir a avut loc în perioadă de 14-15 decembrie anul trecut. Atunci reprezentanţii companiei au trebuit să viziteze aeroportul de la Bălţi, însă deplasarea a fost anulată.

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală. Preţurile mici la bilete se explică prin faptul că Wizz Air plăteşte taxe aeroportuare foarte reduse aeroporturilor care îi găzduiesc avioanele. Acesta este motivul pentru care compania caută alt aerport în Republica Moldova decât "Aeroportul Internaţional Chişinău", care nu poate reduce taxele aeroportuare pentru că are angajamente faţă de creditorii europeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *