Actualitate

„Zeci de mii de lei din tichetele de troleibuz ajung în buzunarele cuiva”

„Este greu de numit ceea ce avem astăzi transport public municipal. Înainte de a pune în discuție majorarea tarifelor, Primăria trebuie să răspundă cum sunt cheltuiți banii publici care le acumulează Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze. Un studiu efectuat în 2012 arată că zilnic nu se raportează mii de tichete. Deci zeci de mii de lei, zilnic ajung în buzunarele cuiva!

Anul trecut, în 2016, la propunerea noastră CMC a aprobat decizia privind petrecerea unui audit la întreprinderile menționate. Și ce credeți? Corect, nimeni nu s-a obosit să pună în aplicare decizia respectivă, astfel nici un audit nu a fost efectuat. Primăria și conducătorii întreprinderilor menționate spun că nu au bani suficienți pentru înnoirea parcului Regiei Transport Electric și a Parcului Urban de Autobuze, dar rutele de troleibuz și autobuz care aduc cel mai mare profit au fost date agenților economici privați. Chirtoacă a tot promis că rutele de maxi-taxi vor dispărea treptat, dar ele nu numai că nu dispar, rutele de maxi-taxi pe an ce trece au o pondere mai mare. Am spus și cu alte ocazii, conducătorii întreprinderilor municipale, care de ani de zile se plâng că nu au bani suficienți, dar conduc întreprinderea de 20 de ani, trebuie să își prezinte demisia sau să fie demiși.

Da, poate că tarifele ar trebui majorate, dar numai după ce va fi clar pentru ce plătim. Achităm să fim ghiontiți, călcați în picioare, să înghețăm iarna și să transprirăm vara așteptînd câte o oră transportul? Fiecare întreprindere are indicatori de evaluare, dar de care nu țin cont. La fel și fiecare administrator de rută de maxi – taxi este obligat să respecte anumite condiții și indicatori pe care le încalcă în permanență.

Să ceri majorarea tarifelor în condițiile în care se fură ca în codru, în condițiile în care nu există un raport financiar și informația nu este publică, nu este decât o încercare de a înjosi chișinăuienii”, a scris consilierul municipal din partea PPEM într-o postare pe facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *