Timpul.md

Externe 11 Iulie 2019 | 17:22

Zelenski propune lustrație pentru fosta guvernare de la Kiev

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a venit cu inițiativa de a nu mai permite reprezentanților fostei guvernări de la Kiev, care s-au aflat la putere din 2014, să mai conducă țara. Declarațiile respective au fost postate de șeful statului într-un mesaj pe Facebook. 

„De ce avem nevoie de deputați care, beneficiind de imunitate, legalizează îmbogățirea ilegală nu merg la muncă? De ce miniștrii povestesc că ucrainenii mănâncă foarte mult, își construiesc drumuri numai pe Facebook și nasc copii în America, distrugând sănătatea națiunii? ", a spus liderul ucrainean.

De asemenea, Zelenski și-a amintit de procurorii „care pot să-și lecuiască doar propriul ficat” și de ministrul economiei din vremurile lui Ianukovici „care numește cetățenii drept bastarzi". În concluzie, el a propus adoptarea unei legi care să extindă lista persoanelor supuse lustrației.

În opinia sa, din acea listă trebuie să facă parte toți funcționarii din perioada 23 februarie 2014 - 19 mai 2019, toți deputații și președintele parlamentului, membrii guvernului, procurorul general, șefii Serviciului de Securitate al Ucrainei, ai Comitetului Antimonopol și ai Fondului Proprietății de Stat, secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, serviciile fiscale, precum și șefii instituțiilor de forță.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus