Social

Zonele de agrement sunt contaminate cu bacterii

În urma unor investigaţii de laborator, s-a depistat că apa din râul Nistru şi din lacurile din capitală este infestată cu Bacili Coli Lactozopozitivi, E.Coli şi Colifagi. Prin urmare, oamenii sunt atenţionaţi să evite scăldatul în aceste bazine.

Mostrele de apă din lacuri şi ale nisipului de pe plaje din zonele de agrement „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor” „Vatra” şi râul Nistru au fost prelevate pentru investigaţii de laborator. Astfel, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice din municipiul Chişinău a depistat contaminarea apei din râul Nistru, lacurilor „La Izvor” şi „Râşcani” cu Bacili Coli Lactozopozitivi, E.Coli şi cu Colifagi. Medicii avertizează că scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă riscul de a contacta maladii infecţioase cum este hepatita virală A, meningita seroasă şi bolile diareice acute.

În probele de nisip prelevate de pe plaja lacului ,,Vatra” şi ,,Valea Morilor” au fost depistate ouă de helminţi Toxocara canis, pe plaja lacului ,,Râşcani” au fost depistate depăşiri ale Titrului/Bacililor Coli.

(I.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *