Politică

Baskanul Gagauziei este atent la listele electorale

Baskanul Gagauziei, Mihail Formuzal, a dat dispozitie primarilor din localitatile autonomiei sa verifice personal alcatuirea listelor alegatorilor. Formuzal a mentionat ca, desi alegerile de la 5 aprilie pe teritoriul autonomiei s-au desfasurat „la un nivel organizatoric destul de inalt”, singura problema care nu a fost solutionata pana la sfarsit este cea cu listele alegatorilor: din 128 mii de persoane incluse in liste, in urma precizarilor, au ramas 106 mii de alegatori.

Baskanul Gagauziei din nou a dat indicatii ca listele alegatorilor sa fie verificate pentru a exclude orice inexactitati. „Pentru noi este important ca in Gagauzia alegerile sa se desfasoare in liniste si fara incalcari. Este important sa convingem populatia sa mearga la alegeri, in pofida caniculei si a concediilor", a spus Formuzal.
Baskanul a mai dat dispozitie presedintilor de raioane si primarilor sa-i intampine pe reprezentantii partidelor si pe candidatii pentru deputati si sa le asigure conditii egale in cursa electorala.
„Eu personal si subalternii mei ii vom intampina pe toti liderii formatiunilor politice care vor veni pe teritoriul autonomiei. Pentru noi este important ca populatia sa fie informata despre intrevederile desfasurate si, astfel, oamenii vor avea posibilitatea de a primi raspunsuri la intrebarile lor din prima sursa", a declarat Formuzal.

INFOTAG
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *