Actualitate

Cinci consilieri municipali au mers in parlament

Comunistii si pepecedistii au boicotat sedinta Consiliului municipal Chisinau de vineri, 22 mai, desi pe ordinea de zi erau incluse chestiuni extrem de importante. Din lipsa de cvorum, sedinta nu a avut loc. De fapt, era ultima zi cand cei cinci alesi locali, care sunt si deputati, mai puteau sa-si exercite dreptul la vot.

E vorba de Alexandru Tanase, liderul fractiunii PLDM, si de patru consilieri liberali: Mihai Ghimpu, Gheorghe Brega, Corina Fusu si Vadim Cojocaru. Ei au decis sa mearga in parlament, iar Comisia Electorala Centrala urmeaza sa valideze alti candidati la functia de consilier municipal de pe listele acestor partide.

Alexandru Tanase a anuntat ca cele doua functii pe care le-a detinut in CMC, de lider al fractiunii liberal-democrate si presedinte al comisiei juridice, vor fi ocupate de colegul sau Ghenadie Dumanschi. „Mi-am suspendat si licenta de avocat. Imi pare rau de acest lucru, pentru ca am avut o cariera frumoasa. Dar, in acelasi timp, este important pentru mine mandatul de deputat pe care l-am obtinut. Iar lui Ghenadie Dumanschi ii urez succes, rabdare si sa duca la bun sfarsit acele lucruri frumoase care, totusi, s-au conturat in consiliul municipal”, a spus Alexandru Tanase.

Si in fractiunea PL s-au produs schimbari. In locul Corinei Fusu, presedinte al fractiunii, a fost numit consilierul Ion Ciobanu.

In cadrul aceleiasi sedinte, consilierul municipal neafiliat Loretta Handrabura a anuntat ca adera la fractiunea PLDM din cadrul CMC „Ma regasesc in aceasta echipa tanara, profesionista, cu verticalitate politica, care a avut si sunt sigura ca si in noua formula va avea o voce distincta in CMC”, a declarat Loretta Handrabura.
Amintim ca Loretta Handrabura s-a retras anterior din PSD pe motiv „ca nu se mai regasea in echipa social-democratilor”.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *