Istorie

Descoperirea istorică făcută de arheologi. Comoara găsită chiar sub o vie i-a uluit / FOTO

Descoperire istorică: comoara găsită sub o viță-de-vie
Arheologii italieni au descoperit o podea de mozaic din perioada Imperiului Roman sub o viță de vie aflată într-o localitate la nord de Verona. Mozaicul este parte a rămășițelor unei vile romane din perioada secolului III, A.D, scrie msn.com.Arheologii nu au fost bucuroși doar de faptul că descoperirea se afla într-o stare excelentă, ci și pentru că aceasta a venit la aproape un secol de la momentul în care vila respectivă a fost parțial dezgropată pentru prima dată.

„După nenumărate încercări, întinse pe mai multe decenii, o parte din podeaua și fundațiile vilei romane situate la nord de Verona, descoperite de arheologi acum un secol, au fost aduse în cele din urmă la lumină”, au scris pe Facebook autoritățile din comuna Negrar di Valpolicella.

După descoperirea inițială, din 1922, locul a fost abandonat, până când cercetătorii au reluat săpăturile, vara trecută. Echipa de specialiști s-a întors și în octombrie 2019, apoi din nou în februarie, înainte de a bloca săpăturile din cauza pandemiei de COVID-19. Podeaua grandioasei case a fost găsită la câțiva metri sub pământ, sub o plantație de viță-de-vie.

Urmează ca arheologii să discute cu proprietarii vilei și cu municipalitatea ”pentru a găsi cele mai bune căi pentru a face accesibilă această comoară arheologică ascunsă sub ochii noștri”, au mai spus oficialii.

S-au redeschis ruinele romane de la Pompeii
Parcul arheologic Pompeii din Italia a fost redeschis marți, 26 mai, pentru vizitare. Oamenii se pot plimba, după ce li se va lua temperatura, pe principalele străzi ale orașului vechi îngropat de erupția vulcanului Vezuviu, în 79.

Colosseumul din Roma, cel mai vizitat obiectiv din Italia, se redeschide și el curând, mai exact pe 1 iunie, după mai bine de două luni de închidere din cauza crizei sanitare. Atracția turistică va fi iluminată pentru această ocazie în culorile drapelului Italiei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *